Antalya Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri Dijital Dünyaya Kapı Açıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri, “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında ücretsiz internet erişim hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Hacettepe Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında kütüphanelerimizde vatandaşın hizmetine sunulacak olan bilgisayarların kurulumu için gerekli teknik altyapısal çalışmalarda son aşamaya gelindi. Hizmet halka açıldığı andan itibaren, Antalya’da dijital bilgi kaynaklarına erişmek artık bir sorun olmayacak.

Proje kapsamında verilecek ücretsiz internet hizmetinin yanı sıra vatandaşlarımıza e-devlet sistemi kullanımı, özgeçmiş hazırlama ve iş başvurusu yapma, hastane randevusu alma gibi internet üzerinden alınabilecek hizmetlere yönelik eğitimler verilmesi için de çalışmalar başlatıldı. Kütüphanelerimizde tüm vatandaşlarımızın verimli internet kullanımını desteklemek amacıyla gerçekleştirilecek olan eğitimlerle hizmetlerimize bir yenisi daha eklenmiş olacak.