Antalya Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri’ne Başarı Ödülü

Libraries For Everyone (LIFE) adıyla Avrupa’nın Polonya, Moldova, Romanya gibi ülkelerinde hayata geçirilmiş olan “Herkes İçin Kütüphane” Projesi, Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi önderliğinde faaliyet gösteriyor. hik

Ülke çapında 200’ün üzerinde belediye kütüphanesinin üye olduğu proje kapsamında, kütüphanelerin teknolojik donanımlarıyla ve yenilikçi hizmet anlayışlarıyla çağa ayak uyduran birer kültür ve cazibe merkezi olabilmesi için kütüphanelere destek veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nabağlı 4 kütüphane,  (Doğan Hızlan Kütüphanesi, Atatürk Kütüphanesi  Yenimahalle Kültür Merkezi Şubesi, Atatürk Kütüphanesi  Uncalı Şubesi, Atatürk Kütüphanesi Mazlum Candan (Kepezaltı) Şubesi) proje üyesi olarak kentteki çalışmalarını sürdürüyor.

Proje kapsamında etkinlikler, söyleşiler, konserler, çeşitli atölyeler ve geniş yelpazede konulardan oluşan online eğitim ve konferanslar, Antalya kütüphanelerinde halkla buluşuyor.DSC_4575

Antalya Büyükşehir Belediyesi kütüphanecileri, proje kapsamında gösterdikleri üstün başarılardan dolayı, Hacettepe Üniversitesi konukları olarak projenin Polonya ayağında başarı göstermiş kütüphaneleri yerinde inceledi.

Proje kapsamında yürütülen faaliyetler sayesinde kütüphanelerin kullanım oranlarının arttığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Koordinatörü Özgün Dayar, Polonya’da gördükleri örnekler ışığında hizmetlere daha büyük yenilikler getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Polonya’nın Varşova ve Jarocin kentlerinde hizmet veren 5 kütüphane, bir kültür merkezi ve bir müze incelemesinin yapıldığı gezide her yaş grubuna yönelik birbirinden farklı aktivitelerle hizmet veren kütüphanelerin yoğun rağbet gördüğünü vurgularken, incelemelerinde kentimizde uygulanabilecek çok sayıda cazip fikirle karşılaştıklarını belirtti.DSC_4390

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik’in proje kapsamında aktif faaliyet gösterilmesine verdiği önem ve destekle hizmetlerin halka ulaşmasında büyük aşamalar kat edildiğini kaydeden Dayar, yakında birbirinden güzel projeler ve yeni hizmetleri halka sunmak için büyük bir azimle çalıştıklarını dile getirdi.