Hakkımızda

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesi, Antalya’nın ilk ve tek interaktif kütüphanesidir. Kapılarını hizmete açtığı andan itibaren başta Antalya olmak üzere tüm Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başaran kütüphane, alınan kitap bağışlarının yanı sıra düzenli kitap teminleri ile de her geçen gün büyümektedir. Doğan Hızlan Kütüphanesi, 2017 itibariyle 20.000’e ulaşan kayıtlı üyesi, 30.000’in üzerinde ziyaretçisi ve 50.000’i aşan kitap sayısı ile kentimize hizmet vermeye devam etmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Koordinasyon Merkezi yönetiminde yürütülen kitap bağış kampanyası kapsamında toplanan kitap bağışlarıyla Doğan Hızlan Kütüphanesi koleksiyonu genişletilirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yeni kitaplıklar açılmakta, Türkiye’nin dört bir yanından onlarca kütüphanenin zenginleştirilmesine de destek olunmaktadır.
Pazartesi günleri dışında 09.30-18.30 saatleri arasında hizmet veren Doğan Hızlan Kütüphanesi’nden kitap ödünç almak için üye olmak gerekir. Son derece kolay ve hızlı olan üye kayıt işlemi için nüfus cüzdanı ile başvuru yapmak yeterlidir. Üyelik hizmeti, kitap ödünç almanın yanı sıra vatandaşlara web tabanlı katalog sorgulama sistemine erişim ve bu sistem üzerinden kitap tarama, süre uzatımı, rezervasyon gibi işlemleri kütüphaneye gelmeden de yapabilme kolaylığı sağlar.
Tablet, akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar ile kütüphaneye gelinerek ücretsiz kablosuz internet bağlantısı kullanılabilir.
Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında kütüphanede yer alan bilgisayarlar ücretsiz olarak kullanılabilir, proje kapsamındaki tüm online eğitim platformlarına ve e-devlet portalına erişilebilir. Proje kapsamındaki yüzlerce farklı eğitim incelenebilir, Türkiye’nin alanlarında uzman sayılı bilim insanlarının yönettiği online konferanslar takip edilebilir.
Doğan Hızlan Kütüphanesi’nin 300 kişi kapasiteli çalışma salonları ve bahçesi, kütüphaneye üye olmaksızın da kullanılabilmektedir. Ayrıca yerinde inceleme hizmeti ile kütüphane kataloguna kayıtlı kitaplardan, günlük gazetelerden ve diğer süreli yayınlardan kütüphane içerisinde faydalanmak için üye olma şartı aranmamaktadır.

Kütüphane telefon numarası (0242) 238 52 71

E-posta adresi dhk@antalya.bel.tr